Dijaki dijakom

21. september 2021 – Zlati september – okrogla miza na temo otroškega raka

Na okrogli mizi so sodelovali mladi Junaki tretjega nadstropja, ki so preboleli raka ali se z njim še vedno spopadajo, minister za zdravje RS g. Janez Poklukar in predsednik Državnega zbora RS g. Igor Zorčič. Med gosti so bili tudi nekateri zdravniki s Pediatrične klinike Ljubljana.

Na dogodku so predstavljali izkušnje in zgodbe otrok, ki so se borili in se še vedno borijo z rakom, o zdravstvenem in državnem vidiku otroškega raka, o filmu Life in a year režiserja Mitje Okorna, cepljenju, epidemiji in še o marsičem. 

Dogodek je organizirala skupnost dijakov Gimnazije Bežigrad pod okriljem Future Minds Slovenija.

Predsednik odbora SD Simon Trussevich:  “21. 9. je bil na šoli poseben dan in poseben dogodek, ki se nam bo za vedno vtisnil v spomin. Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji okrogle mize na temo otroškega raka. O tej zahrbtni bolezni se mora govoriti, saj bodo tako otroci z rakom bolje sprejeti v družbo. Slišali smo neverjetne zgodbe, ki se dotaknejo srca vsakega posameznika.

🎗Junaki, najlepša hvala, da ste bili z nami. Vi ste naši vzorniki in smo ponosni na vas. Pravi borci ste! Hvala vsem dijakom in profesorjem šole za izjemno udeležbo. Dvorana je bila polna!

🎗Zahvaljujemo se tudi predsedniku DZ in ministru za zdravje, da sta si vzela čas in obiskala naš dogodek.

🎗Hvala tudi pobudnikoma Gold Ribbon Slovenia Valeriji in Ivu Čarman ter mentoricama Aleksandri Žerjav in Luciji Hočevar. Zahvala gre seveda tudi vodji skupnih služb ga. Habjanič Gaberšek in vodstvu šole. Brez vas in dela Skupnosti dijakov dogodka ne bi bilo.

🎗In seveda čestitke moderatorjema Ani Jazbec in Simonu Trussevichu, ki sta v večji meri poskrbela za pripravo scenarija okrogle mize.

🎗Ker pa je dogodek potekal pod okriljem Future Minds, si boste lahko celotno razpravo okrogle mize prav kmali ogledali na Youtube profilu Future Minds.

Hvala vsem iz srca💛”

 

1.september 2021 – Prireditev ob začetku šolskega leta – “Povezani na daljavo”

Prireditev je organizirala in izvedla dijaška skupnost Gimnazije Bežigrad.

Simon Trussevich, predsednik odbora SD: “Veseli nas, da smo kljub epidemiji 1. 9. uspeli povezati celo šolo. Hvala Neži, Katji, Janežu za vrhunske nastope in hvala Antonu, Urbanu, Luki, Juni, Simonu, vodstvu šole ter vodji skupnih služb in vsem drugim, ki ste danes pomagali pri organizaciji kulturnega dogodka.”

🎗Del prireditve smo posvetili mesecu ozaveščanja o otroškem raku.

🎗V znak solidarnosti smo podeljevali zlate pentljice, ki so še vedno na voljo v košarah v vseh nadstropjih šole. Pripnemo si jih!

In seveda, dragi fazani, uživajte na Gimnaziji Bežigrad!

 

Skupnost dijakov Gimnazije Bežigrad

Na Gimnaziji Bežigrad deluje skupnost dijakov, v kateri sodelujejo vsi dijaki šole. Razredni predstavniki se udeležujejo mesečnih sej skupnosti. Predsednik skupnosti dijakov Gimnazije Bežigrad je seznanjen z večino dogodkov, ki se dogajajo na šoli, je predstavnik dijakov na dogodkih, nagovarja dijake in občasno tudi šolske goste. Šolska skupnost dijakov aktivno soustvarja gimnazijski vsakdan s soorganizacijo dogodkov kot so:

  • plesna predstava,
  • Talent Show in Bežirock,
  • znanstveni, kulturni in športni multipraktik,
  • filmski maraton,
  • krst novincev,
  • dijaški ples itd.