Tabori in strokovne ekskurzije

Munchen – Dachau

Dijaki 4. letnika so se v soboto in nedeljo, 3. in 4. 12., udeležili zgodovinske strokovne ekskurzije v Műnchen – Dachau. Ogledali so si enega najbolj črnih spomenikov nemške zgodovine, prvega koncentracijskega taborišča Dachau. Sledil je sprehod po glavnem mestu  Bavarske, Műnchnu. Naslednji dan so se podali do jezera Chiemsee, kjer so se z ladjico odpeljali do otoka Herreninsel in si ogledali veličastni Herrenchiemsee, enega izmed gradov Ludvika II. Bavarskega.  Po ogledu po se podali v Salzburg ter si za konec ogledali naravoslovni in tehnični muzej Haus der Natur. Tako v Műnchnu kot v Salzburgu so dijaki uživali v božičnem vzdušju ter obiskali božični sejem.

Gimnazija Bežigrad omogoča dijakom posameznih letnikov eno – ali večdnevne medpredmetne ekskurzije in tabore po Sloveniji in tujini.

Dijaki 1. letnika imajo obvezno dvodnevno medpredmetno ekskurzijo po Štajerski in Prekmurju ali po Krasu in Goriških brdih.

Dijaki 2. letnika imajo v okviru projektnega tedna obvezni tridnevni tabor v Sloveniji (CŠOD).

Dijaki 3. letnika imajo obvezno strokovno maturantsko ekskurzijo v trajanju treh dni po Evropi.

Ob zaključku šolskega leta bodo dijaki lahko z domačimi in zunanjimi mentorji preživeli ustvarjalni čas na naravoslovno-matematičnem taboru za nadarjene in astronomskem taboru.